خواص دانه به
دانههای «به» به دلیل وجود لعاب، در رفع التهابات مخاطها، سرفه و گرفتگی صدا نقش بسزایی دارند.برای آشنایی با خواص دیگر دانه به در ادامه با ما همراه باشید.
دانه به حاوی مواد مغذی فراوان از جمله آهن، پتاسیم و ویتامین C فراوان و بسیاری از مواد مغذی موجود در میوه به می باشد اما خاصیت لعابی آن بیشتر بوده و روغن بیشتری نسبت به میوه به دارد.
از دیگر ترکیبات مغذی موجود در به دانه می توان به چربی، تانن ها، پکتین، قند و اسید مالیک اشاره کرد. طبع به دانه سرد و تر است.
در ادامه با ما همراه باشید تا با فواید و خواص به دانه در سلامتی، پوست، مو و طب سنتی آشنا شویم.
بهبود خواب و کاهش استرس
به دانه وقتی داخل آب خیسانده می شود پف کرده و مایع چسبنده ژله ای تولید می کند. مصرف این ماده ژلاتینی باعث ایجاد آرامش شده و به درمان بی خوابی کمک می کند.چای به دانه نیز به کاهش استرس و بی خوابی کمک می کند.
ضد سرطان
گفته می شود به دانه منبع خوب ویتامین B17 بوده و در طب سنتی برخی نقاط دنیا به عنوان داروی رایج ضد سرطان مصرف می شود.
درمان سوختگی
استعمال موضعی ژل به دانه برای درمان سوختگی های خفیف و کبودی استفاده می شود.برای درمان خانگی و سریع سوختگی و زخم، مقداری به دانه را به نیم لیتر آب جوش اضافه کرده و مخلوط را خوب هم بزنید و برای کاهش درد سوختگی و جلوگیری از به جای ماندن اثر زخم، ژل (لعاب) حاصل را 2 تا 3 بار در روز در محل سوختگی بمالید.
خوشبو کردن دهان
بلعیدن به دانه برای رفع بوی بد دهان و تنفس بدبو تاثیر شگفت انگیز دارد.
ضد درد
به دانه دارای خاصیت ضد درد بوده و برای درمان التهاب دهان و گلو مفید است.
خواص به دانه در سرماخوردگی
به دانه، به دلیل خواص ضد آلرژی و ضدالتهابی از درمان های خانگی سرماخوردگی می باشد. کافیست 1 قاشق غذاخوری به دانه را با 250 میلی لیتر آب جوش مخلوط کرده و گرم بنوشید.
ماسک صورت به دانه
یک مشت کوچک به دانه را به نصف لیوان آب اضافه کرده و در ظرف شیشه ای درب دار بریزید. درب ظرف را به مدت 24 ساعت ببندید.هر روز و به صورت منظم، مقداری از ماده ژله ای به دانه را با توپ پنبه به پوست صورت بمالید.
ماسک موی به دانه
تعدادی دانه به را به 2 لیوان آب اضافه کرده و بگذارید روی حرارت بجوشد. سپس از روی حرارت برداشته و بعد از خنک شدن، مایع را روی ریشه موهای خود بمالید و بعد از یک ساعت با آب گرم و بدون استفاده از شامپو بشویید.1
خواص به دانه برای سیستم گوارش
به دانه از دانه های قابض می باشد که دارای خواص ضدالتهابی قوی بوده و به درمان یبوست کمک می کند.
کاهش وزن
به دانه بدلیل داشتن چربی، کالری و نمک کمی که دارد باعث کاهش وزن و لاغری شده و همچنین به دانه سرشار از فیبر و ویتامین C بوده که در کنترل وزن نقش بسزایی ایفا می کند.
کاهش بیماری های قلبی
به دانه حاوی پکتین می باشد که کلسترول خون را پایین می آورد و به استحکام بیشتر رگ ها کمک نموده و در نتیجه به جلوگیری از تصلب شراین منجر شده و باعث کاهش فشار خون می گردد.
درمان سوختگی با به دانه
بدین منظور از لعاب به دانه استفاده گردد به طوری که آن را روی جای سوختگی قرار دهید.همچنین برای التیام ترک پوست دست و بدن، نوک پستان، لب و بواسیر، لعاب به دانه را روی موضع بمالید. و برای درمان خشکی زبان و دهان مفید است.
درمان سرفه با دانه به
دانههای خشکشده به برای درمان گلودرد و تسکین سرفه بسیار کارآمد میباشد.این دانهها را در آب حل کنید و به عنوان داروی سرفه استفاده نمایید.
این درمان بالأخص برای کودکان بسیار مفید است زیرا صد در صد بدون الکل میباشد.
دانههای این گیاه برای درمان پنومونی، سرماخوردگی، سرفه، آسم و بیماریهای تنفسی استفاده میشود.
برای این منظور لازم است تا دانههای به را در آب بجوشانید و سپس مصرف نمایید.2
درمان اسهال و ورم روده
تانن موجود در به دانه باعث درمان اسهال و ورم روده می گردد.قابض : به دانه قابض بوده و باعث هضم زود هنگام می گردد که بدین منظور از جوشانده ی به دانه استفاده گردد.رفع ترک لب، پوست : بدین منظور از جوشانده به دانه روی پوست استفاده گردد.
روش استفاده به دانه
برای مصرف به دانه میتوانید یک قاشق چایخوری از دانههای آن را کمی در آب خیس و سپس استفاده کنید.همچنین میتوانید چند «دانه به» روی زبان قرار دهید و لعاب آن را ظرف چند دقیقه بمکید.
جوشاندهی دانه به: 30 گرم به دانه را در یک لیتر آب جوش ریخته و آنقدر بجوشانید تا به صورت ژله در آید.
نکته: دانهی به را هرگز نجوید
توجه داشته باشید که دانه «به» را باید فقط به طریقی که گفته شد، مصرف کرد و هرگز نباید آن را به صورت لهشده یا خردشده، جوشاند و خورد، زیرا با این کار، موادی به نام آمیگدالین در «دانه به» تجزیه (هیدرولیز) میشوند و اسید سیانیوریک تولید میکنند که اسیدی خطرناک است. با مکیدن یا خوردن دانه به، لعاب از روی آن جدا و دانه بدون هیچ تغییری دفع میشود. در این صورت خطر تولید اسید سیانیوریک وجود ندارد، اسید سیانیوریک فقط با له یا خرد شدن دانه در محیط معده تولید میشود.در ادامه به معرفی خواص گل و برگ وهمچنین روغن به میپردازیم.
خواص دم کرده گل و شکوفه به
سردرد را برطرف میکند.مقوی معده است.
سینه را صاف و تقویت میکند.
سرفه کودکان را برطرف میسازد.
برای درمان بی خوابی دم کرده گل را با آب بهار نارنج مخلوط کرده و قبل از رفتن به رختخواب بنوشید.
خواص برگ و شاخه های به
جوشانده برگ درختِ به، ورم چشم را مداوا میکند.زخمها را با جوشاندهی برگ به بشویید.
قابض است.
ضماد برگِ درخت به برای ورم چشم مفید است.
خواص روغن به
برای برطرف کردن زنگ زدن گوش مفید است.سرگیجه را برطرف میکند.
برای مداوای زخمهای دهان مفید است.
خونریزی ریوی را درمان میکند.
اسهال مزمن را برطرف میکند.
دوست کبد است و ورم کبد را رفع میکند.
زخم رودهها را درمان میکند.3
پی نوشت:
1.www.persian-star.org
2.www.delgarm.com
3.www.article.tebyan.net
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}